Lyngstrand Camping, Søndre LandBjørn H Stuedal

Nye regler for å øke brannsikkerheten på campingplasser

For å styrke brannsikkerheten og forenkle reglene for campingnæringen, vil regjeringen innføre nye krav til avstand, parsellinndeling og branngater på norske campingplasser. Reglene trer i kraft til campingsesongen 2022.
KaffelarsBjørn H Stuedal

Husk bålforbudet mellom 15. april og 15. september

Alarmsentral Brann Innlandet minner om at det er generelt forbud mot å tenne bål. Det gjelder også bruk av engangsgrill.
BoligbrannBjørn H Stuedal

104 oppdrag for brannvesenet i påsken

Alarmsentral Brann Innlandet håndterte 104 hendelser i påsken i år, fra onsdag 31. mars til tirsdag morgen 6. april. 
Brannstasjon

Ny brannstasjon for Vestre Toten

Vestre Toten Brann og Redning flytter inn i den nye brannstasjonen i juni, men det meste begynner å bli ferdig innendørs allerede nå.
Faksimile NRK

Falske nødalarmer fra nye biler

Landets 110-sentraler bruker mye tid på å håndtere unødige alarmer fra nye bilar. I fjor måtte brannvesenet håndtere 4405 slike alarmer. 92 prosent av dei var falske.
Trond BrendenBjørn H Stuedal

Vær forsiktig med bråtebrenning – og meld fra!

Det er høytid for bråtebrann, men 110-sentralen maner til forsiktighet og minner om at du kan holdes økonomisk ansvarlig for en eventuell utrykning om bålet kommer ut av kontroll.
KaffelarsBjørn H Stuedal

Skogbrannfaren er vel over nå………., eller er den det?

Jakt og bål hører sammen, men vi må fortsatt bruke hodet. Jakt og bål hører sammen, men vi må fortsatt bruke hodet Av: Trond Joar Kjenstadbakk Brannsjef, Midt-Hedmark brann- og redningsvesen IKS Høsten er tiden for fjellturer…
SkogbrannflyetBjørn H Stuedal

50 år på vingene for å hindre skogbrann

Lokale flyklubber har i 50 år gjort en viktig jobb med skogbrannovervåking. I år har de fått nye verktøy som gjør samarbeidet med 110-sentralen og lokale brannvesen enda bedre.
KaffelarsBjørn H Stuedal

Husk bålforbudet

Nå som mange skal legge ferien til Norge og planlegger turer i skog og fjell, minner 110-sentralen om at det er generelt forbud mot å tenne bål. Det gjelder også bruk av engangsgrill.
Trond BrendenBjørn H Stuedal

Ikke tenn bål eller brenn bråte!

Nå øker faren for skog- og lyngbrann og en unødvendig utrykning kan sette beredskapen vår på spill! IKKE tenn bål eller brenne bråte!
Brann - illustrasjonsfotoBjørn h Stuedal

IKKE brenn bråte nå som det begynner å bli bart på bakken

Vi gjør vårt ytterste for å opprettholde brann og ulykkes beredskapen i disse tider, så alle må tenke seg meget godt om før dere foretar dere noe som kan føre til brann.

1. desember: Test røykvarsleren og bytt batteri

Halvparten av alle boligbranner oppstår om natten. Da kan røykvarsleren redde livet ditt, for ved en boligbrann har du kun få minutter på å komme deg ut av huset.