SkogbrannAdobe Stock

Skogbrannøvelse i Elverum

Grunnkurs skogbrann gjennomføres i Elverum i uke 37 der det også blir en øvelse med fysisk brann og bruk av skogbrannhelikopter.
Brannvernuka

Brannvernuka 2021

Årets Brannvernuke er i uke 38, fra 20. - 26. september. I år vil det blant annet være fokus på ladevett og stolpejakt med brannvern i fokus.
Skogbrann

Stor skogbrannfare

Selv om sommeren er på hell, er det fortsatt tørt og stor brannfare. 110 Innlandet maner til forsiktighet med åpen ild i skog og mark.
BoligbrannBjørn H Stuedal

Hjelp oss å forebygge brann

Er du bekymret for din eller andres brannsikkerhet? Har du oppdaget et brannfarlig forhold og ønsker å melde fra? Uansett hvem eller hva din bekymring gjelder, ønsker brannvesenet å høre fra deg. Sammen kan vi unngå at branner oppstår og potensielt redde liv.
Brannvern På Hytta

Husk å tenke brannsikkerhet på hytta

Det stilles samme krav til hytter og fritidsboliger som til ordinære boliger. Dette betyr blant annet at alle hytter og fritidsboliger skal ha minst én røykvarsler i tillegg til brannslokkeapparat eller husbrannslange. Årlig er…
Engangsgrill

– Dropp engangsgrillen

Brannvernforeningen anbefaler å droppe engangsgrillen i sommer. – Uansett hvor og hvordan du tilbringer sommerferien er det viktig å tenke på brannsikkerheten. Befinner du deg på campingplass, i en båt, på hytta eller ved…

Færre omkomne i brann

20 personer omkom i branner her i landet i løpet av årets seks første måneder. Det er fem færre enn i første halvår i fjor, skriver Norsk brannvernforening i en pressemelding. Blant de omkomne i første halvår var 11 menn og ni kvinner. Blant disse var fire barn under 16 år.
Kontroll Av Brannslokker

Kontroller brannslokkeren – også på hytta

Brannslokkere har begrenset levetid, og det er viktig å kontrollere de jevnlig. De bør byttes ut når de er ti år. Det gjelder også på hytta.
Båtbrann

Husk brannsikkerhet i båt

110-sentralen minner om at alle fritidsbåter med overnattingsmuligheter skal ha røykvarslere og fastmontert håndslokker i tilfelle brann.
Illustrasjonsfoto brann - brannvesenBjørn H Stuedal

2889 oppdrag for brannvesenet i Innlandet første halvår

Alarmsentral Brann Innlandet har håndterte 2889 hendelser varslet til brannvesenet første halvår. 1354 av disse, eller nesten halvparten, var feilmeldinger eller falske alarmer. 649 av oppdragene var utrykning til branner og…
PressebildeCecilie Bergan Stuedal

Nok et pressebilde premiert i Storbritannia

Enda ett av Alarmsentral Brann Innlandets pressebilder er premiert internasjonalt.
JO INGE WESTENGENBjørn H Stuedal

Stor fare for lyng-, gress- og skogbrann

Det er nå stor skogbrannfare i Innlandet og 110-sentralen ber alle være spesielt forsiktige på Sørlandet og Østlandet. Senest tirsdag brant det i terrenget på Aurdalsåsen i Valdres.