Ikke spar strøm med brannfarlig nattevask

110-innlandet advarer mot å sette på strømkrevende maskiner over natten, selv om det kan føre til en billigere strømregning.

Illustrasjonsfoto brann - brannvesen

 

Med rekordhøye strømpriser har mange blitt anbefalt eller fristet til å lade, sette på vaskemaskiner og lignende over natten for å spare strøm. 110-innlandet advarer mot dette av brannsikkerhetsmessige årsaker.

–Å kjøre strømkrevende maskiner på nattestid vil gjøre strømregningen billigere, men øker samtidig responstiden for eventuelt å oppdage brann i eget hjem, forteller avdelingsleder for 110-Innlandet Jo Inge Westengen.

Ifølge Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DBS) viser brannstatistikken til at fire av ti boligbranner skyldes feil i elektriske apparater.

–Vaskemaskiner, tørketromler og oppvaskmaskiner er verstingene etter komfyren. De er noen av de mest utsatte elektriske apparatene vi har siden varmeelementene og elektronikken i dem jevnlig blir utsatt for fukt og støv, sier han.

110-Innlandet anbefaler heller å sette på apparatene i de tidsrommene det er billigere strøm, men mens maskinene kan holdes under oppsyn.