Adresse
Alarmsentral Brann Innlandet
Vangsvegen 155, 2321 Hamar
Sentralbord: 611 48 000
Epost: post@110-innlandet.no
Epost: post@110-innlandet.no
Vi kan be om at informasjonskapsler skal settes på enheten din. Vi bruker informasjonskapsler for å gi oss beskjed når du besøker våre nettsteder, hvordan du samhandler med oss, for å berike din brukeropplevelse, og å tilpasse forholdet ditt med nettstedet vårt.
Klikk på de forskjellige kategorioverskriftene for å finne ut mer. Du kan også endre noen av dine preferanser. Vær oppmerksom på at blokkering av enkelte typer informasjonskapsler kan påvirke funksjoner på våre nettsteder og tjenestene vi kan tilby.
Disse informasjonskapslene er strengt nødvendige for å gi deg tjenester tilgjengelig via vår nettside og for å bruke noen av funksjonene.
Siden disse informasjonskapslene er strengt nødvendige for at nettsiden skal vises, kan du ikke nekte dem uten å påvirke hvordan nettstedet fungerer. Du kan blokkere eller slette dem ved å endre nettleserinnstillingene og tvinge blokkering av alle informasjonskapsler på denne nettsiden.
Disse informasjonskapslene samler inn informasjon som brukes enten i samlet form for å hjelpe oss med å forstå hvordan nettstedet vårt blir brukt, eller hvor effektive våre markedsføringskampanjer er, eller for å hjelpe oss å tilpasse vår nettside og søknad for deg for å forbedre din opplevelse.
Hvis du ikke vil at vi sporer besøket ditt på nettstedet vårt, kan du deaktivere sporing i nettleseren din.
Vi benytter også ulike eksterne tjenester som Google Webfonts, Google Maps og eksterne Videoleverandører. Siden disse leverandørene kan samle inn personlige data som din IP-adresse, lar vi deg blokkere dem her. Vær oppmerksom på at dette kan redusere funksjonaliteten og utseendet til nettstedet vårt. Endringene trer i kraft når du oppdaterer siden.
Google Webfont-innstillinger:
Google Map-innstillinger:
Vimeo og Youtube videoinnstillinger:
Du kan lese mer om våre informasjonskapsler og personverninnstillinger i detalj på vår side om personvern: PERSONVERN
Skogbrannfaren er vel over nå………., eller er den det?
Jakt og bål hører sammen, men vi må fortsatt bruke hodet
Av: Trond Joar Kjenstadbakk
Brannsjef, Midt-Hedmark brann- og redningsvesen IKS
I Norge har vi en lang tradisjon med høstjakt på både fugl, småvilt, rein og elg. Det hører vel også med i denne tradisjonen å tenne et godt kaffebål, eller å steike flesk på steikepanna.
Det kan vi fortsatt gjøre, men vi i brann og redning har en sterk oppfordring og bønn til våre innbyggere. Sørg for at bålkosen du helt sikkert har fortjent – også blir kos etter at du har forlatt området. Ikke forlat et bål uten at du har forsikret deg om at det slukket. Det skal overraskende mye vann til for å slukke det helt, hvis varmen har fått satt seg i røtter eller ned i bakken.
Mange er sikkert lei av høre på advarsler om bålbrenning, men så lenge vi opplever at det ikke tas på alvor av alle, er det vår jobb å fortsette å poengtere problemstillingen.
For å gi rykende ferske eksempler legger vi med bilder fra en utrykning vi hadde i Engerdal tirsdag 1.september 2020 – etter at et bål var forlatt uten at det var slukket godt nok.
Vi har store områder med flott skog i Innlandet – så dersom et slikt tilfelle får utvikle seg kan spredningen og konsekvensen bli stor.
Våre mannskaper har av og til en meget krevende oppgave med å ta seg inn til flere av disse områdene, da de ofte ligger langt fra vei. Så neste gang du har kost deg med et fint bål – vær så snill å slukk eller dynk bålet med vann. Det krever så lite innsats sett i forhold til at brann og redning skal bruke store ressurser i timesvis med innsats for at du ikke slukket bålet skikkelig.
Midt-Hedmark brann- og redning IKS vil ønske alle våre innbyggere og tilreisende en flott høst enten på tur etter nye opplevelser eller på jakt i vår nydelige natur. Har bare en liten bønn om å hjelpe oss å ivareta det fine vi har rundt oss. Det koster så lite – men betyr så mye! Tusen takk for hjelpen.
Bildet viser sannsynlig arnested for brannen i Engerdal. Legg merke til at det tilsynelatende er tilrettelagt med steiner og avskjerming.
Bilde: Midt-Hedmark brann- og redningsvesen IKS
Bildet viser spredningen fra en helt sikkert koselig bålstund. Det var ikke like koselig da vi kom frem og startet slukking.
Bilde: Midt-Hedmark brann- og redningsvesen IKS
50 år på vingene for å hindre skogbrann
Lokale flyklubber har i 50 år gjort en viktig jobb med skogbrannovervåking. I år har de fått nye verktøy som gjør samarbeidet med 110-sentralen og lokale brannvesen enda bedre.
Husk bålforbudet
Nå som mange skal legge ferien til Norge og planlegger turer i skog og fjell, minner 110-sentralen om at det er generelt forbud mot å tenne bål. Det gjelder også bruk av engangsgrill.
Les mer
Ikke tenn bål eller brenn bråte!
Nå øker faren for skog- og lyngbrann og en unødvendig utrykning kan sette beredskapen vår på spill! IKKE tenn bål eller brenne bråte!
Les mer
IKKE brenn bråte nå som det begynner å bli bart på bakken
Vi gjør vårt ytterste for å opprettholde brann- og ulykkesberedskapen i disse tider, så alle må tenke seg meget godt om før dere foretar dere noe som kan føre til brann.
Les mer
1. desember: Test røykvarsleren og bytt batteri
Halvparten av alle boligbranner oppstår om natten. Da kan røykvarsleren redde livet ditt, for ved en boligbrann har du kun få minutter på å komme deg ut av huset.
Les mer
Vær forsiktig med levende lys
Advent og julefeiring med levende lys skaper kos og stemning. Men bidrar også til økt brannfare.
Les mer
Åpen brannstasjon 21. september
Ta med deg hele familien på Åpen brannstasjon 21. september. Med ulike aktiviteter blir dette en lærerik, morsom og spennende dag for både store og små. Les mer
Husk brannslukker på campingturen
Skal du på campingferie i sommer? Husk da at brannslukker er påbudt utstyr i bobil og campingvogn.
Les mer
Planlegger du å brenne større Sankthansbål til helgen?
Planlegger du å brenne større Sankthansbål til helgen? Da ber vi om at du informerer Alarmsentral Brann Innlandet på telefon 611 48 000 samme dag som brenning.
Les mer