Nå øker faren for skog- og lyngbrann og en unødvendig utrykning kan sette beredskapen vår på spill! IKKE tenn bål eller brenne bråte!

Les mer

 Vi gjør vårt ytterste for å opprettholde brann- og ulykkesberedskapen i disse tider, så alle må tenke seg meget godt om før dere foretar dere noe som kan føre til brann.

Brann - illustrasjonsfoto

– 110-sentralen oppfordrer alle til å tenke seg meget godt om før dere foretar dere noe som kan føre til brann. Vi gjør vårt ytterste for å opprettholde brann og ulykkes beredskapen i disse tider, sier Trond Brenden, avdelingsleder 110.

– IKKE brenn bråte nå som det begynner å bli bart på bakken, sier han.

Halvparten av alle boligbranner oppstår om natten. Da kan røykvarsleren redde livet ditt, for ved en boligbrann har du kun få minutter på å komme deg ut av huset.

– 1. desember er røykvarslerens dag. Dette er dagen for å bytte batteri i røykvarsleren og teste at den virker, sier avdelingsleder Trond Brenden ved Alarmsentral Brann Innlandet.

– Det skal være minst én branndetektor eller røykvarsler i hver etasje i boligen, som skal dekke kjøkken, stue, sone utenfor soverom og sone utenfor tekniske rom. Det er viktig at alarmen kan høres tydelig på oppholdsrom og soverom når dørene mellom rommene er lukket, sier han.

 

Bytt batteri og test røykvarsleren:

  • Åpne dekselet på røykvarsleren
  • Rengjør røykvarsleren for støv og skitt. Bruk eventuelt en støvsuger
  • Sett inn et nytt batteri – pass på å sette batteriet riktig vei
  • Lukk dekselet
  • Hold inne testknappen for å sjekke at røykvarsleren virker

– Husk også at røykvarslere har begrenset levetid. Hvis røykvarsleren er mer enn ti år gammel, må den byttes ut, sier Brenden.

 

Brannvernfirmaet Ecare har sammen med Søndre Land Brannvesen laget denne instruksjonsvideoen som viser hvordan du bytter batteri og tester røykvarsleren:

 

Advent og julefeiring med levende lys skaper kos og stemning. Men bidrar også til økt brannfare.
Les mer

Ta med deg hele familien på Åpen brannstasjon 21. september. Med ulike aktiviteter blir dette en lærerik, morsom og spennende dag for både store og små. Les mer

Skal du på campingferie i sommer? Husk da at brannslukker er påbudt utstyr i bobil og campingvogn.

Les mer

Planlegger du å brenne større Sankthansbål til helgen? Da ber vi om at du informerer Alarmsentral Brann Innlandet på telefon 611 48 000 samme dag som brenning.

Les mer

Er du bekymret for din eller andres brannsikkerhet? Har du oppdaget et brannfarlig forhold og ønsker å melde fra? Uansett hvem eller hva din bekymring gjelder, ønsker brannvesenet å høre fra deg. Sammen kan vi unngå at branner oppstår og potensielt redde liv.

Les mer

Våren kan i mange tilfeller sees på som starten av sommersesongen og mange ønsker dermed å sitte ute og kose seg med grillmat. Men for å unngå ulykker og branner er det visse forholdsregler man bør ta.

Les mer

1. desember er Røykvarselerens dag. Røykvarsleren er en billig livsforsikring. Halvparten av alle dødsbranner skjer i boliger der røykvarsleren ikke virker.

Les mer