Cecilie Bergan Stuedal

Stor skogbrannfare i Innlandet

110 Innlandet advarer om at det nå er stor fare for skog-, gress- og lyngbrann.  Alarmsentral Brann Innlandet minner om at det nå er stor fare for skig-, gress- og lyngbrann i Innlandet. – Vi på 110-sentralen oppfordrer…
KaffelarsBjørn H Stuedal

HUSK BÅLFORBUDET MELLOM 15. APRIL OG 15. SEPTEMBER

Alarmsentral Brann Innlandet minner om at det er generelt forbud mot å tenne bål. Det gjelder også bruk av engangsgrill.

Sjekk røykvarsleren i påsken

Skal du på hyttetur i påsken, enten på egen, har leid en eller skal besøke venner: Husk å sjekke brannsikkerheten, sier Jo Inge Westengen, avdelingsleder ved Alarmsentral Brann Innlandet.

– Ikke glem brannsikkerhet på hytta

Hvert år mister flere personer livet i branner i hytter og fritidsboliger. Dårlige kokeanlegg, feil fyring og mangelfulle skorsteiner og ildsteder topper listen over brannårsaker.

Mange pipebranner hittil i 2024

Halvveis i januar har Alarmsentral Brann Innlandet allerede håndterte 55 pipebranner.

7118 oppdrag for brannvesenet i Innlandet i 2023

Alarmsentral Brann Innlandet håndterte 7118 hendelser varslet til brannvesenet i 2023, 15 prosent flere enn året før. 3160 av varslingene var feilmeldinger eller falske alarmer.
Fyrverkeri - Foto: Cecilie Bergan StuedalCecilie Bergan Stuedal

Fyrverkeri er kun tillatt på nyttårsaften!

110-sentralen minner om at det ikke er lov å avfyre fyrverkeri utenom på nyttårsaften mellom klokken 18.00 og 02.00. – Privatpersoner kan bare avfyre fyrverkeri på nyttårsaften i perioden 18:00 – 02:00. Ellers i året er…

7 tips for riktig fyring med ved

Vedfyring gir varme, skaper en hyggelig atmosfære og kan være en kostnadseffektiv måte å holde hjemmet ditt varmt på. Imidlertid er det viktig å fyre riktig for å oppnå effektiv oppvarming og redusere faren for brann. Her er 7 tips for…
Desember er den måneden i året som det er flest boligbranner.Bjørn H Stuedal

Jul og nyttår: Høytid for brann

I fjor håndterte 110-sentralen for Innlandet hele 138 brannutrykninger i desember. 52 av disse var pipebranner og 12 komfyrbranner. 74 utrykninger var til brann i bygning. – Disse tallene er en påminnelse om at alle bør være…

1. desember: Røykvarslerens dag

Halvparten av alle boligbranner oppstår om natten. Da kan røykvarsleren redde livet ditt, for ved en boligbrann har du kun få minutter på å komme deg ut av huset. Men vet du om den virker?
Levende lys skaper kos og stemning. Men bidrar også til økt brannfareBjørn H Stuedal

Vær forsiktig med levende lys

Levende lys skaper kos og stemning i mørke vintermåneder, men bidrar også til økt brannfare. Bruk av åpen ild, for eksempel levende lys, er en av de mest vanlige årsakene til brann i bolig.
Illustrasjonsfoto brann - brannvesenBjørn H Stuedal

Flere branner skyldes feil askehåndtering

Fjoråret ga en økning i branner som følge av feilhåndtering av aske, viser skadetall fra Fremtind. Mer vedfyring og nye peiseiere var trolig medvirkende årsak.