Nå kan du filme for 110-sentralen

Nå kan du filme fra skadested og overføre videoen direkte til brannvesenet.

Incident Share

Alarmsentral Brann Innlandet (110-sentralen) har nå tatt i bruk en ny tjeneste, som gjør at du som melder om en hendelse også kan filme fra brannen eller skadestedet. (Alle foto og video: Bjørn H Stuedal)

 

Incident Share Lenk

Operatøren på 110-sentralen sender en SMS til den som ringer og melder om en brann eller ulykke.

Alarmsentral Brann Innlandet (110-sentralen) har nå tatt i bruk en ny tjeneste, som gjør at du som melder om en hendelse også kan filme fra brannen eller skadestedet. Det gir viktig informasjon til operatørene på sentralen, og til mannskapene som rykker ut.

Løsningen har navnet «Incident Share» og fungerer ved at operatøren på 110-sentralen sender en SMS til den som ringer og melder om en brann eller ulykke. SMS-en inneholder en lenke som åpner kamerafunksjonen på innringerens telefon.

– Du som ringer inn kan så filme hendelsen og videoen vises direkte på skjermene hos operatørene på 110-sentralen. De kan også gi tilgang til mannskapene som rykker ut, slik at de allerede mens de er i bilene under utrykning kan se hva som venter dem når de kommer frem, forteller Jo Inge Westengen, avdelingsleder 110 Innlandet.

 

Se video som viser hvordan Incident Share fungerer: