Vær forsiktig med bråtebrenning – og meld fra!

Det er høytid for bråtebrann, men 110-sentralen maner til forsiktighet og minner om at du kan holdes økonomisk ansvarlig for en eventuell utrykning om bålet kommer ut av kontroll.

Trond Brenden

Selv om det på mange steder rundt om i distriktet fortsatt ligger godt med snø, så har våren kommet for alvor i flere områder. Her blir det fort tørt i gress og skogbunn.

– 110-sentralen advarer derfor mot å tenne bål eller brenne bråte der det ikke ligger snø. Det generelle bålforbudet trer ikke i kraft før 15. april, men i flere områder er det allerede tørt, og derfor fare for skog- og lyngbrann, sier avdelingsleder 110, Trond Brenden.

 

Melding
Han minner også om at bråtebrenning skal meldes på forhånd til 110-sentralen:

– Registrering av lovlige bålbrenninger skal gjøres på nettsiden til Alarmsentral Brann Innlandet, samme dag som brenning skal skje, sier han.

– Bålbrenner har alt ansvar og 110-sentralen gir ikke noen godkjenning. Bålbrenner er selv ansvarlig for å sette seg inn i lokale bestemmelser og om det kreves egen søknad til kommunen.

 

Økonomisk ansvarlig
Selv om melding av bål eller annen type brenning er meldt til 110-sentralen, kan brannvesenet stille deg økonomisk ansvarlig for en eventuell utrykning om bålet kommer ut av kontroll, eller om det kommer klager på grunn av røyk eller lignende, slik at bålet må slukkes av brannvesenet.

– All brenning skal også være avsluttet innen solnedgang, sier Brenden.

 

>> Skjema for melding om brenning