MENY

  Startsiden
  Kommuner
  Kontakt oss
  Bedriftsalarm
  Boligalarm
  Brannvesen- Innlandet
  Galleri
  Lenker
  Nyhetsarkiv
  DSB Kartløsning
  DSB hjemmeside
  Kriseinfo.no
  Pris-regulativ
  Skjema for kunder
  Skjema for brannvesen
  DSB Rapport
  Motorola terminal tips
 
 

MOTOROLA SOLUTIONS OVERTAR LEVERANDØRANSVARET FOR UTBYGGING OG DRIFT AV NØDNETT.

Av Trond Brenden 
26.01.2012
 
-

Motorola Solutions Inc. har i dag annonsert at selskapet har inngått en avtale med Nokia Siemens Networks (NSN) om overføring av totalansvaret for utbygging og drift av Nødnett til Motorola.

Positivt

- Nødnettsystemer er Motorolas kjernevirksomhet, og vi ser derfor positivt på at Motorolas rolle i prosjektet nå utvides, sier Tor Helge Lyngstøl i Direktoratet for nødkommunikasjon (DNK). Motorola har vært sentral i prosjektet fra dag én, som leverandør av kjerneteknologien i Nødnett. Dette er dermed ingen stor endring for staten.
I desember 2006 signerte staten en kontrakt med Siemens AS om leveranse av Nødnett basert på teknologi fra Motorola. Kort tid etter kontraktsinngåelse slo Nokia og Siemens sammen sine nettverksdivisjoner, og selskapet NSN ble opprettet.
NSN har over lenger tid gitt uttrykk for at Nødnett ikke er en del av selskapets kjernevirksomhet.

Fokus på fremdrift og kvalitet

- DNK fokuserer på at innføring og drift av Nødnett ikke skal påvirkes negativt av disse prosessene, sier Tor Helge Lyngstøl. Motorola er allerede godt inne i Nødnettprosjektet, og har i samarbeid med NSN og DNK bl.a. lagt ned mye arbeid i utarbeidelsen av planverk for den videre utbyggingen. 

Avtalen forutsetter en godkjenning fra staten.

 

Les pressemelding fra Motorola Solutions og NSN under

-